“ΦΥΓΗ ΜΠΡΟΣΤΑ” ΒΛΕΠΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ “ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ”/ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔoΣΕΩΝ Ο ΜΗΛΙΟΣ

ΜΗΛΙΟΣ

Κατάλληλη στιγμή, βγήκε μπροστά ο Μηλιός

ΘΕΜΑ ΓΚΡΕΞΙΤ μπήκε για τα καλά στο Σφύριζα μετά την τελευταία παλινωδία στις συνομιλίες με Ε.Ε. ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΝΤ ζήτησε ο Γιάννης Μηλιός μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση τώρα με τους δάνειστες».

ΓΡΙΦΟΣ Η «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε χθες την ανάγκη να ακολουθήσει η Γερμανία μια διαφορετική πολιτική για ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα. Τόνισε ότι αυτή την ώρα είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια προωθητική συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία θα είναι συμβατή με την λαϊκή εντολή που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα χρειάζεται βαθιά διαγραφή του χρέους και γενναία ρευστότητα, ώστε να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία και να μπορέσει η χώρα να βγει σταδιακά από την μακρά περίοδο κρίσης. Οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον Dr. Gerhard Schick, εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων για χρηματοοικονομικά ζητήματα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Dr. Peter Schoof.

 

Θα πρέπει να αρχίσουμε από αύριο να μην πληρώνουμε τις δόσεις προς τους πιστωτές μας, δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχαμε σταματήσει από νωρίτερα να τους πληρώνουμε. «Προβλέπω ότι η καθυστέρηση πληρωμών θα επιταχύνει τα πράγματα χωρίς αρνητικές επιπτώσεις» . Η χώρα είναι εκτός αγορών η μόνη επίπτωση είναι να δημιουργηθεί τραπεζικός πανικός αλλά αυτό θα γίνει μόνο από τη λάθος ερμηνεία του γεγονότος, είπε ο Γιάννης Μηλιός. Οι μεγαλύτεροι πιστωτικοί είπαν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα θεωρηθεί ως χρεοστάσιο, είπε ο Γιάννης Μηλιός. Σχετικά με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν, καμία μείωση στα πραγματικά εισοδήματα, δεν κρατήσαμε σε ισχύ όλο αυτό το διάστημα. Παραμένει ανοιχτό το θέμα εάν θα συμφωνήσουμε με αυτά που ζητάν οι δανειστές, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν συνεχίσουν οι εκβιασμοί υπάρχουν και άλλοι δρόμοι», πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, ενώ συζητείται πλατιά το θέμα με το Γκρέξιτ σε όλα τα επίπεδα του Σφύριζα.

 

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία, όπως θέλουμε, που να βασίζεται, μάλιστα, έστω και με μια κουτσουρεμένη αναδιάρθρωση του χρέους. Πάρα πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα πάνε πάλι με δόσεις ώστε να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στις 22 Ιουνίου. Δεν υπάρχει νωρίτερα. Στις 22 Ιουνίου υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι πρέπει να πληρωθούν 3,5 δισεκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ο κ. Μηλιός και πρόσθεσε: «Επομένως λέω να εστιάσουμε σε αυτό το ζήτημα: Γιατί δεν γίνεται μία καθυστέρηση πληρωμών τώρα.

 

Αφού το ξέρουμε, το βλέπουμε, αυτός είναι ο μηχανισμός του εκβιασμού. Κι αυτός ήταν πάντα. Και δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις, αν υπήρξαν τέτοιες, ότι υπογράψτε ότι θέλουμε και μετά θα σας δώσουμε κάποια χρήματα. Δεν υπάρχει άλλο όπλο.

 

Για την υπεράσπιση των Ελλήνων και των Ευρωπαίων Εργαζομένων πρέπει να μην υπάρξει ένας συμβιβασμός που να λέει τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι τώρα και θα είμαστε ευχαριστημένοι επειδή άμεσα δεν θα κοπούν άλλο συντάξεις και μισθοί. και που θα γίνει μια αναδιανομή μέσα στα μεσαία προς χαμηλά μέχρι μεσαία προς υψηλά εισοδήματα, όπου κάποιοι θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη εισφορά αλληλεγγύης από κάποιους άλλους».

 

Υποστήριξε ότι έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις Τράπεζες, λέγοντας ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων, δηλαδή να παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις Τράπεζες.

 

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ολισθηρό δρόμο» επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «πάτησε σε δύο βάρκες». Το υπουργείο Οικονομικών δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές επεξεργασίες του μπήκαν στο περιθώριο και πέρασαν μπροστά άλλες. Επιπλέον επέκρινε τον Γιάνη Βαρουφάκη για το ποσοστό 70% αποδοχής του προγράμματος και είπε χαρακτηριστικά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει προεκλογικά για το 70% ίσως να ήταν τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Δείτε και το Γλέζο από χθές να ανοίγεται στην ίδια γραμμή…

ΓΛΕΖΟΣ : ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ !

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 3 =