ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΛΑ-ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ !(ΒΙΝΤΕΟ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ)

corporate-charter

 

 

 

«ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ» !

Του Δημήτρη Καζάκη

ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !

ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ…

Η Επιτροπή για το Διεθνές Εμπόριο (ΙΝΤΑ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε σήμερα ότι τα εθνικά δικαστήρια των κρατών-μελών της Ευρώπης δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των διεθνών επενδυτών, καθώς κάλεσε να διατηρηθεί η ιδιωτική διαιτησία στην εμπορική συμφωνία ΕΕΗΠΑ. Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ σχετικά με την ρήτρα για την Επίλυση Διαφορών Επενδυτή-Κράτους (ISDS) – αν και θα επαναδιατυπωθεί το όνομά της για την Υπεραντλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ). Η ρήτρα ISDS επιτρέπει σε ξένους επενδυτές να προσφεύγουν απευθείας εναντίον κυβερνήσεων όχι σε δικαστήρια, αλλά σε ιδιωτικές ομάδες διαιτησίας, με επιβραβεύσεις που θα καταβάλλονται από τους φορολογούμενους.

 

Η Σεσίλ Τουμπό, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Περιβάλλοντος, δήλωσε: «Στη σύγκρουση μεταξύ ομάδων συμφερόντων και του δημόσιου συμφέροντος, οι ευρωβουλευτές της INTA επέλεξαν να σταθούν υπέρ των πρώτων με την υποστήριξη αυτής του βαθιά προβληματικού ιδιωτικού συστήματος διαιτησίας. Όχι μόνο δεν εμπιστεύονται τα δικαστήρια μας, αλλά είναι πρόθυμοι να βάλουν τους Ευρωπαίους να πληρώνουν για τους ιδιωτικούς κινδύνους των μεγάλων επιχειρήσεων, και να δέσουν τα χέρια των μελλοντικών νομοθετών της ΕΕ, παρέχοντας μια σιωπηρή αποτροπή για ρύθμιση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.»
Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση και από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου της TTIP, επιβάλλοντας ένα πρωτοφανές καθεστώς προνομίων και ασυδοσίας – πέρα από κάθε δυνατή ρύθμιση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, ή δικαστική εποπτεία από τα εθνικά συστήματα δικαιοσύνης των κρατών μελών – υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών και των διεθνών επενδυτών.Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 29 κεφάλαια της TTIP μόνο τα 5 αφορούν στο εμπόριο. Τα υπόλοιπα ασχολούνται με την κατοχύρωση του ιδιωτικού συμφέροντος έναντι των ευρωπαϊκών δικαστικών συστημάτων, την κοινωνικοποίηση των ιδιωτικών κινδύνων και την αποτροπή κάθε μελλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ, αλλά και των κρατών μελών, για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.
Τα οργανωμένα συμφέροντα δαπάνησαν και εξακολουθούν να δαπανούν πολλά δις προκειμένου να περάσει η TTIP. Κατόρθωσαν να βάλουν σαν επιτρόπους στην Κομισιόν του Γιούνκερ, τους δικούς τους ανθρώπους. Δίπλα στους επιτρόπους τηςΚομισιόν, οι ευρωβουλευτές είναι ότι καλύτερο το χρήμα μπορεί να εξαγοράσει προκειμένου να περάσουν τα χειρότερα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Και μάλιστα χωρίς κανένας από δαύτους να φοβάται μήπως και λογοδοτήσει για δωροδοκία, ή εξαγορά, μιας και δεν υπάρχει καμιά αληθινά ανεξάρτητη δικαστική αρχή, ή εποπτικός μηχανισμός που να μπορεί να τους ελέγξει.Κατά τ’ άλλα ζήτω η Ευρωπαϊκή Ένωση!

 

Ο Γ. Κασιμάτης καλεί την Εισαγγελία να παρέμβει για την περίπτωση του Ελληνικού (Βίντεο)

‘’Η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να αποφασίσει μόνη της ακόμη και τι νερό θα πιεί.’’
‘’Η δημόσια περιουσία σήμερα ανήκει εξ ολοκλήρου στο ΤΑΙΠΕΔ.’’
‘’Ακόμη και η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να τεθεί στην διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ μέσα σε μια νύχτα με μια υπουργική απόφαση.’’
‘’Όλη η περιουσία του Ελληνικού Κράτους είναι ιδιωτική άρα μπορεί να πουληθεί.’’

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two + thirteen =