G7: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΙΑ ΥΠΕΡ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

obama

Παράλληλα, είχαμε δήλωση βόμβα του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο : «Δεν θεωρώ ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής – Αν δεν σας αρέσει, δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς»… 

 

Το Βερολινο απαντα  σε Υπ. Οικονομιας των ΗΠΑ

 «Εχουμε ήδη δείξει την μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτό το πρόγραμμα»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, κληθείς να σχολιάσει σχετική τοποθέτηση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού από το Λονδίνο, κάλεσε τους θεσμούς να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στο θέμα της Ελλάδας.  Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι πληροφορίες του Βερολίνου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν συνάδουν με αυτές που έρχονται από την Αθήνα και τόνισε ότι το θέμα Ελλάδα θα συζητηθεί στην συνάντηση της G-7 στην Δρέσδη, αλλά δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα και δεν θα ληφθούν αποφάσεις, καθώς οι διαπραγματεύσεις γίνονται στο Eurogroup. «Πρέπει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μεν κάποια πρόοδος, ειδικά ατμοσφαιρικής φύσης, η συνολική λύση, όμως, η οποία θα ήταν απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, εξακολουθεί να εκκρεμεί», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που φθάνουν από την Αθήνα αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. «Μέσα από την καρδιά μου, θα το καλωσόριζα, αν ήταν έτσι», αν, δηλαδή, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε λύση, τόνισε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «τις περασμένες εβδομάδες υπήρξε πρόοδος, κυρίως σε ό,τι αφορά την ατμόσφαιρα των διαπραγματεύσεων». Πρόσθεσε δε ότι και κατά το παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες δηλώσεις και πληροφορίες από την Αθήνα, για να καταλήξει: «Έχουμε πολύ ειλικρινές και σοβαρό ενδιαφέρον να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις». 

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ !

Η Αθήνα διέρρευσε Συμφωνία σε γενικές γραμμές

Στο Μέγαρο Μαξίμου καθαρογράφουν κείμενο-συμφωνία 20 σελίδων στο οποίο αναφέρονται τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση και οι συμβιβασμοί στους οποίους θα προχωρήσει προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία και η χώρα να αναπνεύσει ξανά. Την ίδια ώρα, η Αθήνα περιμένει την επίσημη παρέμβαση των ΗΠΑ στους G7 υπέρ της Ελλάδας για μία ρεαλιστική λύση έπειτα από 7 χρόνια κρίσης και λιτότητας

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία πως ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα που έχουν κλειδώσει και έρχονται ως εξής : 

  • Επανέρχεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για όσους έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ (αύξηση κατά 30% στην έκτακτη εισφορά).
  • Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ με έκπτωση μέσω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.
  • Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για αυτοκίνητα, πισίνες και αεροσκάφη.
  • Νέου τύπου περαίωση για υποβολή -χωρίς πληρωμή προστίμων- δηλώσεων για κρυφά εισοδήματα.
  • Νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες του εσωτερικού (φόρος 30%) και του εξωτερικού (φόρος 15%).
  • Αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές για τα εισοδήματα με τροποποιήσεις στις κλίμακες για όσους έχουν εισοδήματα που χαρακτηρίζονται μεσαία, δηλαδή γίνεται λόγος για ποσά από 20.000 και 25.000 ευρώ, όπου φαίνεται ότι θα αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος.

Τρία τα «καυτά» θέματα

Επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου εξηγούν στο iefimerida.gr ότι «οι δυο πλευρές θα πρέπει να γεφυρώσουν αποστάσεις στο Brussels Group», με την ατζέντα να περιλαμβάνει τρία «καυτά» θεμάτα:

  • 1,8 δισ. το «κοστούμι» από τον ΦΠΑ: Με την παρέμβαση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τα επιπλέον έσοδα 1,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ, που χαρακτηρίζεται «τρομερά μεγάλο νούμερο» από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση επιμένει στον τριπλό συντελεστή, υπογραμμίζοντας ότι προϊόντα όπως τα φάρμακα και τα τρόφιμα θα πρέπει να βρίσκονται στη χαμηλή κλίμακα.
  • Ασφαλιστικό: Η Αθήνα έχει πει «ναι» στην ενοποίηση των ταμείων και στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων (χωρίς αυτό να περιλαμβάνει όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα), με τους δανειστές να επιμένουν σε αύξηση ορίου ηλικίας στα 67.
  • Δημοσιονομικο κενό: Απόσταση καταγράφεται και στο δημοσιονομικό κενό, αφού η Αθήνα το υπολογίζει στο 1,2 δισ., με τους υπολογισμούς της Κομισιόν να θέλουν έξτρα 1,7 δισ.

Σε ό,τι αφορά τις 100 δόσεις, η Αθήνα ελπίζει ότι θα αποφέρουν 600 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι Θεσμοί δεν εμφανίζονται τόσο αισιόδοξοι.

Παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας στους G7

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, εκδόθηκε μια λιτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία με εντολή του Προέδρου Ομπάμα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου στους G7, στη Δρέσδη, θα ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική ρεαλιστική λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναμένεται να πιέσουν τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ε.Ε., κυρίως δε τη Γερμανία, να βρεθεί άμεσα μια λύση με την Ελλάδα, η οποία όμως δεν θα σημαίνει σε καμία περίπτωση χρηματοδότηση της Ελλάδας χωρίς ένα αυστηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα πρέπει να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΟ : Τώρα τα παραπλανημένα γατάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβουν τι εστί βερύκοκο.
Το μειλ Χαρδούβελη θα φαντάζει σαν περίπτος στο πάρκο, και το χειρότερο είναι ότι δεν θα μπορούν να διαμαρτυρηθούν γιατί το φταίξιμο θα είναι 100% δικό τους.
Όταν ψηφίζεις κάποιον ξέροντας πολύ καλά ότι σου λέει ψέμματα και ότι αυτά που υπόσχεται είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να τα κάνει, εγκλωβίζεσαι σε μία κατάσταση δύσκολη, γιατί και να θέλεις δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς…
Δέστε τις ζώνες σας τώρα και αναμένετε..

Δείτε σχετικά, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − two =