ΗΧΟΥΝ ΛΥΠΗΤΕΡΑ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ !

 

ΟΟΣΑ: ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ GREXIT, Σ’ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ   !

Σε εξέλιξη βρίσκεται το παίγνιο αλληλοκατηγοριών και απειλών μεταξύ της Ελλάδος, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, του Τσίπρα και του Βαρουφάκη, της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, με τα τηλεφωνήματα του Λιού του αμερικάνου υπουργού Οικονομικών.  Την ίδια ώρα ηχούν οι σειρήνες του ιμπεριαλισμού που προειδοποιούν γιά πλανητικό Αρμαγεδώνα και «λιώσιμο» της Ελλάδας αν δεν υπάρξει η πολυπόθητη Συμφωνία, με την υποταγή των ελλήνων στο …μοιραίο «πείραμα» της Εθνοκάθαρσης..

Βεβαίως, η στρατηγική των απειλών εν μέσω κρισιμότατων διαπραγματεύσεων – για όσους γνωρίζουν πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις – αποτελούν μέρος της διαδικασίας κορύφωσης των τακτικών ελιγμών ώστε να οδηγηθεί η άλλη πλευρά σε υποχωρήσεις και να επιτευχθούν οι στόχοι των «αντίπαλων» μερών.
Δυστυχώς, λένε οι τραπεζαλήτικες  πηγές,  αντί οι διαπραγματεύσεις να γίνονται εν μέσω κλίματος εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, πραγματοποιούνται εν μέσω απίστευτης καχυποψίας.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, οι απειλές δείχνουν ότι Ελλάδα και ΕΕ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, επιμένουν οι ίδιες πηγές.. 

 

Από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι τα στελέχη της κυβέρνησης βγαίνουν το ένα μετά το άλλο και τάσσονται κατά της πληρωμής των δόσεων στους δανειστές αν δεν υπάρξει συμφωνία καταδεικνύει πώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τηρήσει μέχρι τέλους τις «κόκκινες γραμμές» και να μην υποκύψει στους δανειστές που θέλουν να πνίξουν και πάλι τον ελληνικό λαό αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του.
Οι δανειστές λοιπόν έχουν να επιλέξουν ή σε μία συμφωνία όχι με όρους αποικίας προς την Ελλάδα και το λαό ή σε μία στάση πληρωμών. 
Δεν υπάρχει προηγούμενο αναπτυγμένη χώρα να μην αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ τόνισε η κα.Ξαφά
Την θέση ότι εάν η Ελλάδα δεν καταβάλλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου, όπως διαμηνύουν αρκετά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , θα χρεοκοπήσει διατύπωσε η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του ΔΝΤ.
«Αν η Ελλάδα δεν καταβάλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα της δοθεί προθεσμία 30 ημερών.
Αν και πάλι δεν πληρώσει θα βρεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας»
Σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει προς το Ταμείο αλλά και προς όλους τους διεθνείς πιστωτές της υποστήριξε η κα.Ξαφά, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει ξαναγίνει στα χρόνια που υπάρχει το Ταμείο μια αναπτυγμένη χώρα να μην αποπληρώσει της υποχρεώσεις της.
«Εάν υπάρξει χρεοκοπία ανοιχτή προς το Ταμείο οι καταθέτες θα προσπαθήσουν να πάρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες» υπογράμμισε η κα.Ξαφά, τονίζοντας πως σε αυτήν την περίπτωση θα επιβληθούν έλεγχοι στην κίνηση των κεφαλαίων από τις τράπεζες, οι οποίοι – όπως είπε – θα επιβληθούν από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από την ΕΚΤ, η οποία δεν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
«Μετά τον έλεγχο των κεφαλαίων η Ελλάδα θα πρέπει να πάει σε νέο νόμισμα» υποστήριξε η κα.Ξαφά.
«Με όσα είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την αδυναμία αποπληρωμής του ΔΝΤ είναι προφανές ότι θα έχουμε σύντομα capital control», δήλωσε η Ντόρα Μητσοτάκη.  Αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι οτι το Σαββατοκύριακο που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, όπως συνέβη και στην Κύπρο».
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει ευθέως ότι καμία «πλατφόρμα» δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό ύστερα από πέντε χρόνια στραγγαλισμού των εισοδημάτων και αφαίμαξης των οικονομιών του, τονίζει.
SAKELARIDES

Ανυπόστατα τα χαρακτήρισε τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα». Σήμερα Δευτέρα  ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «δεν θα την αποδεχθεί αν δεν κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπάρχει σύγκλιση απόψεων και με τους θεσμούς για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.

ΠΕΙΝΑ-ΦΤΩΧΙΑ, «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ» !!

«Οι Έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια φτωχύναμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα και να παραμείνει η χώρα μας στην «ευρωπαϊκή πλατφόρμα» του ευρώ», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ, βάσει της οποίας Ελλάδα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες ανισότητες στην Ευρωζώνη.
Η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των οικονομιών του ευρώ, ενώ είναι στη δεύτερη θέση στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση εισοδημάτων στο φτωχότερο 10% του πληθυσμού μεταξύ του συνόλου των 34 οικονομιών-μελών του ΟΟΣΑ.
Στη διάρκεια της κρίσης τα ελληνικά νοικοκυριά έχαναν και χάνουν ετησίως κατά μέσο όρο το 8% του εισοδήματος, ενώ το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα μας έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα στο 27%.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, την έβδομη θέση από το τέλος στην κατάταξη για το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ καταλαμβάνει η Ελλάδα μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. που διαμορφώθηκε στο 73% του μέσου κοινοτικού, με τη Σλοβακία (75%), τη Σλοβενία (82%), την Λιθουανία (73%), την Εσθονία (73%) και την Τσεχία (82%) να έχουν φτάσει ή και να έχουν ξεπεράσει την Ελλάδα, παρόλο που ήταν μακράν φτωχότερες χώρες. Σταθερά κάτω από το 73% βρίσκονται μόνο η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Λετονία και η Πολωνία.
Εν τω μεταξύ, κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2013 έντεκα ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Στα κράτη – μέλη της ΕΕ, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2013 κυμάνθηκε από 30% σε περιφέρεια της Βουλγαρίας ως 325% στο κέντρο του Λονδίνου.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους αγοραστικής δύναμης διαμορφώθηκε στο 73% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (98% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (76%) κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού. Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2013 σημειώθηκε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (52%). Ακολουθούν η Ήπειρος (55%), η Θεσσαλία (56%), η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο (57%), η Πελοπόννησος (60%), η Δυτική Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα (62%), η Κρήτη (63%) και τα Ιόνια Νησιά (68%).

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × three =